Foto Nostalgia

Saturday, October 31, 2009

Kelas C

Minggu Orientasi

Gerko

Lawatan

Upacara Berkhatan/Bersunat

Gambar Sensasi

Bila mata tak boleh lelap. Aku pun selongkarlah album lama dan terjumpa gambar-gambar lama semasa kat IPSI. Buat permulaan aku uploadkan beberapa gambar tersebut


17 comments:

Popeye,  November 1, 2009 at 9:26 PM  

Penerangan Gambar 1:
Paling depan Brutus musuh Popeye. Sebelah dia kepala siapa aku tak ingat. Belakang Azimah, Solehah, Ramlah Kot. Belakang Mahadhir dan Roziman.
Belakang Sekali ialah Hero Hindustan dan Yusuf Pendek Komputer.

Penerangan Gambar 2 :
Duduk: J.W. Birch, Monolito penjaga Kuda aku dan tokey cendoi.
Belakang Berdiri : Jensen King dengan Machonya sedang menjaga dan melindungi wanita drpd kebuasan Abang senior.
Berdiri ialah Iman masjid Tanjung Malim dan Tok Siaknya.
Gambar lain nanti aku beri penerangannya.

Popeye,  November 2, 2009 at 7:04 AM  

Kencho keluarga aku ada 4 orang termasuk aku. Aku pakai saiz M, bini aku saiz L dan anak aku ada 2 orang.Darjah 4 dan 1. Harap ada t-shirt

tyco77,  November 2, 2009 at 12:32 PM  

Nengok gambar lelama nih seronok gak..bila dikenang suasana kt dlm kelas kita yg panas giler tp leh belajo ngan aman walaupun kekadang tersengguk-sengguk nahan ngantuk...tp aku paling respek ngan ketua kelas kita si Popeye yg leh "runding " tu klu nak ponteng kelas....tanda attendance guna pen yg leh erase..ape2pun tu le pengalaman yg paling berharga

Anonymous,  November 3, 2009 at 12:34 AM  

Saya menceroboh ruang 9092. Ingat Norman? Dia ada di Perak kawin dgn classmate saya 9193. No phone norman x tahu tp no phone wife dia ada le..

sobri,  November 3, 2009 at 12:46 PM  

tengok gambaq kencho bersunat teringat aku kat asrama M.deen mala buat bisnes mEE Segera dgn rokok siap ada bakul tarik naik tingkat atas...tp gambar tu bilik sapa mcm tongkang pecah????

kencho,  November 3, 2009 at 2:37 PM  

Bilik sapa lagi bilik aku la. Bilik paling kemas kat asrama M....tu masa lepas sunat kali ke2 sebab buas sangat kena sunat sekali lagi. Aku dah habaq jgn cari gambaq tu hang jumpa jugak no....tolong la popeye hang jgn cari lagi gambaq yg tak senonoh. manalah tau de students aku yang buka blog ni kantoi la aku....Dia orang tak kenai aku dulu camne, jadi la ni aku masa ngajaq dalam kelas baguih nye kelengtung tambah2 lak aku ngajaq psikologi......Tolonggggggggg popeye,ampun hang nak aku belanja pe pun aku belanja.

Popeye,  November 3, 2009 at 4:26 PM  

Hahaha Ok Ok le aku tak kan masukkan gambar yg mengancam lagi. Wlaubagai manapun ni gambar kita masa muda-muda. Student hang pun faham kan. Sekarang semuanya dah jadi bapak bapak dan ibu ibu belaka kan.

sobri,  November 3, 2009 at 7:23 PM  

tak yah dok sensor-sensor gambaq...belit sari pun aku dpt agak muka sapa tu..bilik mcm penah nampak

Anonymous,  November 5, 2009 at 9:15 AM  

Kak Habsah(langkawi)
Baca cerita hangpa..kak pun teringin gak nak join .Paling tak leh lupa,masa orentasi...sakit hati sampai ke la ni..tapi bila dikenang..tersenyum sorang-sorang.Ada ka patut Wak Kararejo(senior)suruh kak nyanyi hiburkan dia kat bilik PGP.Habih tu suruh pegang penyapu buat mike...dia duk atas sofa....muka..Ya Allah...meluat sungguh dengan tahi lalat kat dagu....Kak cadang nak melawan...tapi...takut Tuhan saja yang tau....Ni kes GP pompuan..tak leh sebut nama la....punya takut lambat pi surau utk solat mahgrib..sanggup sembahyang tak berwuduk...he...he..he...sapa makan cili dia rasa pedas la no.Nak buat camno...senior punya la garang...tambahan Kak Suliana.. isteri En.Zainol Arif tapi la ni dia pensyarah kat IPGM Perlis.baiknya....cantik sungguh.Ok kak undur diri dulu.Kla ada rezeki kita jumpa kat Telok Batk...

kencho,  November 7, 2009 at 10:31 PM  

hari ni aku nak imbau cerita masa kita tgh induksi....biasa la dah ujung2 nak tamat pengajian dah tentu borak sampai 2,3 pagi...bila lambat tidoq dah tentu lambat bangun dan hantu tidoq dalam group kita sapa lagi si dedalu la. biasanye dia suruh kejutkan pagi2...hari 2 kami semua tak kejutkan dia dgn niat nak ranjau dia supaya lambat masuk dewan kuliah...lepas mandi semua dok sembahyang kat bilik kosong kat blok H. baru nak sembahyang si dedalu tu terjaga pe lagi mengamuk le dia...kami buat tak dengaq je dia membebel. belum sempat kami abih sembahyang dia dah abih mandi terus datang sembahyang....tapi dia pedajai kami semua sebab tak gerak dia bangun pagi...tau dia buat pe??? dia sembahyang tengah-tengah pintu supaya kami semua tak boleh kluaq, nak tak nak kena tunggu sampai dia abih sembahyang baru leh keluaq...last-last semua lambat masuk kuliah padan muka semua...

BRUTUS,  November 9, 2009 at 11:25 AM  

Aslmlkum....... Slm bahagia wat suma teman2 yang mengenali aku. Brutus ni...... He3.....

BRUTUS,  November 9, 2009 at 11:31 AM  

Nizam ka.... ppopye ka.... aku nak habaq la yg aku nak join reunion nnti. Mana bleh x mai..... rndu gak nk jumpa kwn2 lama. Manalah tau tahun depan x dan dah. So popeye kehadiran aku tulis datang no. Kalo depa banyak songeh duna pen yg bleh padam tu.... Ala.... kilometrico yg bleh padam dgn raba tu. Kan hg KK yang menjadi pelopor guna pen tu masa tulis kedatangan. Takkan lupa kot........

BRUTUS,  November 9, 2009 at 11:59 AM  

Wooops..... sori one lorry. Nmpak gaya aku tak dpt dtng. Sbb ada makhluk x bleh tengok muka n watak aku kat Telok Batik. Ada seekor tu dok kutu aku mcm2. Mcm lah kisah aku sama dgn kisah dia. Siap ajar aku plak mcm mana nk urus anak2 aku. Pi.... rah..... Tu sbb aku nk pegi sangat2. Nak bersemuka dgn dia 'face to face'. Berdebat biar berdepan. Jgn dok hentam sebelah pihak je. Awat dia ingt kisah manusia ni semua sama kot seantero dunia. Tp sbb anak2 aku nk bercuti n so aku sanggup batalkan nk join reunion kali ni. Maybe next time kot. So bleh lah ank2 aku berehat setelah berhempas pulas stdy. Dan yg penting ada pihak yg emosi bleh redakan emosi kalut tu..... Aslmkum...

Popeye,  November 9, 2009 at 7:02 PM  

Sabar Brutus,biar anak kau bercuti dengan tenang. Tujuan adakan reunion ni adalah nak mengeratkan silatulrahim dan bergembira.Kalau ada rezeki dan umar panjang kita boleh berjumpa juga kan.

BRUTUS,  November 10, 2009 at 8:49 AM  

Wei.... abg ram ni senyap je. Amboi2.... org tua ni x gheti guna blog ke. Celah lah ckit kat ruangan ni. Nak tahu gak mu idup lg ke tak. Mentang2 N9 menang bola. Tu pon bukan abg ram yg main.

JUNIOR,  November 26, 2009 at 8:39 PM  

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL ADHA DAN BER'REUNION'...JUNIOR.

Anonymous,  May 23, 2010 at 12:31 PM  

Wah..wah seronok juga dapat join blog ni..Pepye kalau ngko ingat aku...daril...ceritala tentang aku masa kat IPSI dulu...seronok jugak dapat imbas nostalgia silam

Post a Comment

Penafian : Pihak ipsi9092 tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana maklumat dalam laman blog ini.

PENGUNJUNG BLOG

wordpress counter

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP